Снимка: Булфото, архивЗадържани са седем служители на ДАИ-Перник, съобщи Димитър Петров

...
Снимка: Булфото, архивЗадържани са седем служители на ДАИ-Перник, съобщи Димитър Петров
Коментари Харесай

Задържани са седем служители на ДАИ-Перник

Снимка: Булфото, списък

Задържани са седем чиновници на ДАИ-Перник, съобщи Димитър Петров - изпълняващ длъжността административен началник на Специализираната прокуратура. По думите му обвиняването, което се приготвя да им бъде повдигнато, е за присъединяване в проведена незаконна група за приемане на подкупи, оповестява novini.bg

``
реклама

Групата е работила на територията на област Перник посредством инспекции на пътя и събиране на " такса успокоение ". Взимани са пари от няколко десетки транспортни компании. Част от тях са получавали писма, с които били предупреждавани за инспекции. Когато пък притежателите на тези компании идвали в ДАИ, са им били желани избрани суми пари, с цел да не им бъдат формирани дължимите по закон актове. Събирани са пари и при издаване на лиценз за транспортна активност, или възобновяване на подобен.

При прекъсване на пътя на кола на съответната компания, проверяващият чиновник бил задължен да се свърже с някой от администрацията, който също бил част от групата. След удостоверение, че таксата е заплатена, камионът не се проверявал. Ценоразписът не е корав, преценявало се съгласно финансовото положение на компанията и броя на транспортните средства.

Групата от ДАИ - Перник е в полезрението на службите за сигурност от средата на предходната година. Задържаните са на приблизително равнище, има ясно изразен водач. Сред задържаните не е ръководителят на ДАИ, посочи Петров. Акцията е почнала към 9,30ч. тази заран, продължава и в този момент и в служебни пространства и персонални адреси.

Утре ще бъде обявена по-подробна информация. Явно става дума за последователен проблем в Министерството на превоза при подбора на фрагменти, сподели Петров, визирайки предходни акции в ДАИ в София и в Благоевград. За софийското ДАИ делото е в съда, в Благоевград следствието е завършило, изготвя се обвинителен акт, уточни Петров.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  2  0 4udovi6teto (преди 1 час) Рейтинг: 5408 | Одобрение: 2533 Цялата тази автомобилна ревизия ДАИ би трябвало да се срути като една от най-корумпираните структури в България - и да се построи още веднъж.   Гняв https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери Станков Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР